obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Seglingsberättelse: Lettland

Här kommer en liten redovisning från våran resa vecka 23 till Lettland, 150 distans bort. Vi var sex tappra som kom iväg lördagen den första juni klockan 09:10. Ronald Karlsson, Per Ceder och jag från Oxnö Båtförening, Björn Karseland från Morarna, Mats Ekman från Linköping samt Jimmy Österholm från Bollnäs.

01

Söndag andra juni klockan 11:00 mötte vi sommaren när vi förtöjde i Ventspils hamn.

02

Kilometerlånga badstränder i anslutning till hamnen.

03

Praktiska småbussar såg till att vi kom dit vi ville, fast när vi bunkrade blev det taxi. Buss till Riga där vi stannade två dagar.

04

I Riga levde vi upp till riktiga turister.

05

Ronald och Björne kollar in köttet i saluhallen i Riga.

06

Här poserar besättningen efter en paus i en av Rigas öltält.

07

På bussen tillbaka till Ventspils fick vi se lite av Lettlands storkar.

08

Sedan var det dags att proviantera inför hemresan.

09

Efter två tredjedelar av hemfärden gjorde vi ett strandhugg, med övernattning på svaj, vid Gotska sandöns strand.

10

Här visar sjökortet att vi är på väg in i Stockholms södra skärgård.

Jag tror att vi alla kände, att det här blir nog en tradition, med segling under nationaldagsveckan. Till nästa års resmål pratades det om Hangö i Finska skärgården. Det skulle vara roligt om vi då blev fler båtar. Är ni intresserade av att höra vad vi hittar på när det gäller korta samt lite längre resor eller dela med er av era planer. Vi kommer att umgås via e-post. Så om ni vill vara med skicka eran e-postadress till mig.

E-post: p-g.andersson@home.se
Telefon: 08 – 605 45 89
Mobil fritid: 0704 – 717 301
Bryggplats: 181

Ha det så gott.
Hälsningar P-G