obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Söndagssegling 2010-08-22

 

Söndagens segling samlade 7 båtar och vackert väder, men som vanligt hade metrologerna svårt att få vindstyrkan att stämma. Det blåste ca 5 från väst, vilket innebar läns ut ur viken, runda Stora Roth medsols, kryss till gula pricken vid Äggskäret som skulle rundas medsols, plattläns till märket vid Stenskärsbank som skulle rundas motsols och därefter kryss in i viken. Mysingen bjöd på stampig sjö som många stannade i, tillika var det ett vindhål bakom Fjäderholmarna som man skulle hålla sig ifrån.

Snabbast på omräknad tid var Tomas och Mattias i Smaragden, följd av Johan med hjälp av en dalmas i Wasa 31R, Nisse i S30:an, Joakim i NF:en, Lasse Eriksson i RB111:an som rundade Äggskärspricken både medsols och motsols då han inte ville upprepa Tommy och Sund-brödernas misstag föregående söndag, följt av Stickan och Inger i S30:an och Lasse i Vegan såg till att stänga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *