obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Inbrott på varvet

Fredagen den 21 februari larmade vakten om en trolig stöld av utombordsmotor. Vid närmare undersökning har det visat sig att en av våra medlemmar blivit bestulen på sin 175 hk Yamaha motor som var monterad på hans båt, vilken är placerad på en trailer som står på lilla planen.

Stölden har skett mellan julhelgerna och den 21 februari. Troligen har man kommit in via lilla grinden, eftersom planen är avgrävd längre ner mot bryggorna. Vakten hittade inte några fler misstänkta stölder, men vi rekommenderar er att åka ut och se att allt är som det ska. Om någon har uppmärksammat något anmärkningsvärt vid dessa tider, kontakta undertecknad.

Med vänlig hälsning,

Björn Hollertz