59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

2023

2022 är till ända och 2023 har precis börjat. Nytt år och nya möjligheter som man brukar säga.

Jag var nere på klubben igår under dagen när det blåste. Vinden kom från rätt håll så det var inte så besvärligt som jag trodde det skulle vara men jag vill ändå rekommendera alla att ta en tur och kontrollera pallning och täckning. Det skakade till en del när jag var uppe i båten när vindbyarna tog i och det var mycket vatten som rann över planen vilket kan påverka pallningen.
Jag har också vid några tillfällen under hösten haft med mig drönaren och tagit lite översiktsbilder som visat den aktuella statusen på området. Bilderna har publicerats på föreningens Facebooksida och har uppskattats av flera medlemmar. Totalt sett har vi klarat oss bra under hösten och början på vintern och de flesta av oss har fått göra lite mindre förbättringar på vår vinterförvaring men inga stora haverier vad jag känner till.

Vidare, en liten påminnelse, igen, om vårt kommande årsmöte.
Nu på lördag den 14:e träffas vi i Kärrtorps Gymnasiums Aula där vi har huserat de senaste åren. 13:00 börjar mötet och innan dess sker registrering och möjlighet att ta en kopp kaffe.

I år har vi inga motioner från medlemmar och heller inga propositioner från styrelsen vilket innebär att mötet kommer innehålla de normala årsmötesbesluten för det gånga året plus en del information under punkten övriga frågor. Jag hoppas att detta innebär att mötet kan avhandlas på en mer normal tid jämfört med de senaste åren.

Efter mötet kommer det finnas möjlighet att ta en kopp kaffe till med tilltugg och diskutera den kommande båtsäsongen.
Vi har en tradition av att ha en väldigt hög närvaro av våra medlemmar på årsmötet och jag hoppas att vi håller i det även i år.

Utöver arbetet att förbereda årsmötet har vi har haft vår traktor på verkstaden för service. En allmän översyn och byte av olja i motor och växlar plus ompackning av några hydraulcylindrar stod på agendan. Som vanligt så hittar man lite mer under arbete men nu är traktorn ”fit for fight” igen och vi har förhoppningsvis förebyggt en del framtida reparationer.

Vi håller på med lite underhåll på bojekans torn och vajerspel.

I jakten på att sänka föreningens elkostnader har det konstaterats att luftvärmepumpen i klubbhuset har sett sina bästa dagar, så den kommer bytas mot en ny och eftersom isläggningen lyser med sin frånvaro i viken har vinterliggarnas is propellrar har inte behövt användas ännu vilket också bidragit.

För er information vill jag upplysa om att streckkodsläsaren för vakt är på service vilket innebär att man som vakt gör noteringar i vaktboken efter sina rundor, detta tills läsaren är tillbaka.

Gällande det nya nyckelsystemet så har vi fått alla komponenter levererade. Mer information kommer på årsmötet.

Med dessa rader vill jag önska er en fin avslutning på veckan och jag hoppas att vi ses på årsmötet.

Båtklubbshälsningar

Ordförande Mats
Mats Landberg/Ordförande OBF