obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Nytt från Underhållssektionen

Underhållsgruppen berättar

Ytterligare en månad har passerat och vi har haft en del händelser som vi tycker kan vara värda att nämnas här. Under sjösättningsdagarna var underhålls-gruppen närvarande och stöttade bland annat med att markera ut rampen så att varvs gubbarna skulle ha koll på vart den tar slut. Efter att varvsgruppen gjort sitt och båtarna var i sjön så märkte vi att B-bryggan dragits ut så mycket från A-bryggan att spången mellan dessa bryggor endast hängde på plåtarna. Trots påtala från underhållsgruppen valde en del medlemmar att gå över denna i alla fall vilket var otroligt dumt. Hade spången trillat av hade inget kunnat ta sig över från B till A och vidare till fastland, dessutom hade elkabeln som går mellan A och B bryggan och försörjer hela B bryggan med ström gått av. Det finns anledning till att vi ber er vänta och ibland även säger nej till vissa saker men, om man inte har tiden att vänta två sekunder och därmed riskera en massa onödigt arbete och skador på sig själv utan väljer att bara gå vidare så kan vi inte göra mycket åt det. Nåväl, efter lite samtal och hjälp från mina kära kollegor i underhållsgruppen och några få villiga medlemmar fick vi ordning på det och har nu säkrat upp bryggan med en kätting så samma sak inte kan ske igen.

Städdag… Vad kan vi säga? Något bättre uppslutning då hela 50% av de som skulle närvara var på plats. Stort tack till er som faktiskt dyker upp. Bra jobbat alla, ni gjorde ett kanonarbete och vi fick en hel del åtgärdat. Till er som inte väljer att komma på era arbetsdagar vill jag bara säga att det är riktigt illa att inte ta det lilla ansvar som det innebär att vara med i en förening. Detta är en förening och inte en Marina, gör er lilla insats så kommer allt att fungera så mycket bättre för alla. Ni hittar listan på viktiga datum under REGLER & STADGAR på Hemsidan såsom bla, arbetsdagar!! Annars får ni dom här igen !!

Brygg platser 312 – 414 8/4 2017

Brygg platser 415 – 467 20/5 2017

Brygg platser  468 – 478 9/9 2017

Brygg platser 026 – 058 21/10 2017

Vi i underhållsgruppen går här ute minst 200 dagar om året och fixar med saker som behöver göras på området så att allt fungerar, vi hjälper alltid er medlemmar om vi kan göra något, vi ställer upp för att ni ska ha en trevlig klubb att komma till. Var vänliga och ställ upp på de dagar ni skall vara här. Får ni förhinder och inte kan komma, kontakta i så fall underhållschefen senast en vecka innan arbetsdagen för att boka om din tid och slippa de fastställda böter som föreläggs.

I skrivande stund sitter jag i båten och det har börjat regna lite smått efter en riktigt solig och varm dag. Det får mig att tänka på grundvattennivån som är väldigt låg i år. Tänk på att vara sparsamma med vattnet. Tvätta inte av båtar med vatten från kranarna utanför toaletten, det är dricksvatten som ni spolar med då. Tvätt av båtar sker endast vid servicebrygga 2 som aviserat tidigare.

Flera medlemmar har under månaden kommit fram till mig och berättat att de är mycket glada över det arbete som vi utför på klubben. Detta tar jag och mina vänner i gruppen till oss och vi jobbar vidare med att försöka göra vår klubb till en bättre och trivsammare klubb. I slutet på månaden hämtar vi upp taket till bastun så vi kan arbeta vidare med den.

 

Vid pennan,
Ernesto Figueroa