obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Nytt från underhållssektionen

Underhållsgruppen berättar

Denna månaden har vi inte lika mycket att berätta, Men vi är på klubben och fixar och förbättrar för att allt ska fungera. En fundering vi har är varför en del medlemmar verkar tycka att det är alla andras jobb att bokstavligen ta hand om ens skit!!! Jag syftar till den anordning vi har för att tömma toan på båten. När man ombesörjt sin toatanks tömning och fyllt den lilla vagnen så är man liksom inte riktigt färdig… som så många verkar tro. Se till att tömma ut ert avfall från toatömningen ur tankvagnen in i toaletten. Det åligger dig som tömt din båt att göra det alldeles själv. Vi jobbar ideellt i föreningen och vi i alla sektioner jobbar för att klubben ska bli så bra och trivsam som möjligt men, tömma ditt avfall gör vi inte, det får du som tömt din toa sköta själv. Instruktioner hur man använder toatömningsvagnen sitter uppsatt på toalett väggen samt hänger på vagnen!!

Underhållsgruppen hade planerat att fylla på med mera asfaltskross på planen för att förbättra markstabiliteten där den är undermålig, alltså det vi påbörjade förra sommaren.. men på grund av miss i kommunikationen mellan styrelse o varvsgruppen, skedde inte detta (båtar som står i vägen) och vi kunde därför inte fullfölja vårt planerade uppdrag. Datum och tid för detta var redan satt och vi blev tvungna att avboka detta. Förhoppningsvis har vi tillräcklig markstabilitet för att kunna ställa upp båtarna under vintern i alla fall.

Vi i underhållsgruppen vill tacka alla medlemmar som kommit fram och gett oss beröm för de arbete vi utför och vi hoppas att dessa brev från oss ger er en större inblick i vad vi egentligen gör och vilket arbete som ligger bakom. Vi tar nog det lite lugnare nu i juli för att njuta lite av sommaren vi också. Vi önskar  er alla en glad sommar och massor med soliga båtväderdagar.

Segla säkert, brumma säkert, må väl och tänk på att det du gör påverkar miljön. Soporna tar vi med på båten om det inte finns avsedda sopkärl där vi lägger till. Skärgården ska förhoppningsvis avnjutas i flera generationer framåt.

Kom gärna på dom olika anordnande grillkvällar och liknande, som Anna o Lotta arrangera, det är väldigt trevligt. Man lär känna nya människor varje gång och det är aldrig fel !!  😉

Vid pennan,

Ernesto Figueroa
Vice underhållschef