obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Söndagssegling 2012-09-09

Söndagens segling bjöd på väst sydvästliga vindar på mellan 5 och 8 knop, enligt Salvos vindmätare, hyfsat varmt i luften och ibland lite sol.

Det var 6 båtar som kom till start: Taisto Hukkanen med sin Albin Vigg, för dagen förstärkt med Lasse Åhlander. Joakim Öberg och Hasse Lekberg i varsin NF. Nils Westerberg med S30an. Johan Strömbäck med sin Wasa 30R, för dagen förstärkt med Björn Sjölund som lät sin Nicholson vila och Mattias och Tomas Sund med First 34.7:an.

Banan var ut ur viken och runda pricken vid Stenskärsbank medsols, runda Fjäderholmarna medsols, tillbaks till Stenskärsbankpricken och runda den motsols för att sedan gå in i viken och i mål.

Rundning av Fjäderholmarna

Det var som vanligt olika ställen som det stod olika mycke vind på, men dåligast verkar det ha varit nordväst om Fjäderholmarna. Seglingen tog ca 3 timmar och på omräknad tid hade Joakim mest tid på sig följt av Hasse, Stig, Taisto, Johan och vann gjorde Sundbröderna.

Nästa lördag är sista klubbseglingen! Men det blir ingen grillning och prisutdelning.