obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Söndagssegling 30 maj

Dagens söndagssegling hade 8 deltagare och seglades på samma bana som föregående gång med ändringen att den nu seglades medsols (ut ur Långgarnsviken, norr och ost om St Rotholmen, ost och syd om pricken för Stenskärsbank för att sedan åter gå in mot mål i Långgarnsviken).
Förutsättningarna för seglingen var relativt lika föregående helg och varierade mellan 4-7 m/s samt så sken solen hela dagen till skillnad från åskan som kom efter målgång förra helgen.
Dagens snabbaste båt på omräknad tid och även först över mållinjen var Nisse i sin S30:a. På omräknad tid var han drygt 5 minuter före nykomlingen Joakim i sin NF (kommer att bli tufft för familjen Lekberg att slå honom!). Sedan följer (med små tidsdifferenser mellan båtarna), Johan i Wasa 31, Team Nyppon i Smaragd, Dan i RJ85, Lasse i Vega, Taisto i Viggen samt Kåre som tyckte det var så bra väder att han tog en extra sväng mot Norrhällan. Tack för det Kåre!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *