obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

En liten uppdatering i semestertider

Jag hoppas att ni alla har det bra och får njuta av den fantastiska sommaren.

Vi har seglat söderut till Bråviken och vänt för att fortsätta Södertörn runt så just nu är vi i Mälaren på svaj i viken mittemot Drottningholms slott. Jag upphör aldrig att fascineras av vad Sverige och båtlivet kan erbjuda. Imorgon tar vi oss igenom stan och sedan styr vi mot norra skärgården ett tag innan vi vänder hem.

Vad gäller verksamheten på klubben så går den på sparlåga under semestertiden och saker och ting blir kanske inte utförda som normalt med anledning av inställda arbetsdagar mm på grund av Corona situationen.

Jag vill ge en liten förklaring hur vi i styrelsen har tänkt.

Vi följer naturligtvis alltid de lagar och regler som samhället ställer upp och normalt sett så ser vi ingen anledning att överträffa dessa.

Men i fallet med Covid 19 så har svenska myndigheter varit väldigt generösa med restriktioner för befolkningen, framför allt när man jämför med övriga Europa där rörelsefriheten i vissa fall varit väldigt begränsad.

Med tanke på medelåldern på våra medlemmar och att många ingår i dom så kallade riskgrupperna så har vi inte sett någon anledning att genomföra aktiviteter där det finns risk för smittspridning, det är den primära anledningen till att bland annat visst underhåll har blivit eftersatt under året. Jag hoppas att ni har förståelse för vårt agerande. Underhållet som har släpat går alldeles utmärkt att genomföra senare, akuta saker måste naturligtvis lösas men att det växer lite mer här och där än vanligt får vi leva med.

Med anledning av detta är det viktigt att var och en tar ansvar att hålla efter det som går på området. Tyvärr så ser vår miljöstation förfärlig ut. Om det är fullt och inte är uppställt någon container så skulle jag vara väldigt tacksam om ni tar med er avfallet hem istället för att stapla på hög som det gjorts nu.

Skärgårdsstiftelsen är väldigt aktiva med att hålla ordning och reda på Gålöhalvön och jag har fått ett meddelande som dom vill att det sprids
Dom har fått klagomål på att det körs bil lite för fort förbi campingplatserna. Det gäller inte specifikt oss utan kan likaväl vara badgäster till klipporna, men man vill att vi tänker på hastigheten, max 30km/h är det som gäller.

Septitanktömningsstationen är i full drift och verkar fungera väldigt bra efter de rapporter jag har fått.

Som jag skrev förra gången så vill vi gärna få återkoppling till oss i styrelsen från er medlemmar. Det är många som har återkopplat och jag måste tacksamt tacka för allt beröm ni ger oss funktionärer och att ni stöttar oss i vårt arbete och visar att ni gillar OBF.

Fortsätt att hålla kontakten med oss och kom gärna med synpunkter på om och vad vi kan göra bättre.

Med dessa ord vill jag önska er en fortsatt fin båtsommar och jag hoppas vi ses på klubben.

Mats Landberg

Ordförande OBF