obf
obf
59°04'12"N 18°13'64"E

Oxnö Båtförening är en ideell förening med ca 350 medlemmar och ca 300 bryggplatser för båtar i varierande storlekar. Oxnö Båtförening bildades i november 1969 och har utvecklats till en omtyckt och eftertraktad båtklubb. Föreningens hamn- och varvsområde ligger vid Oxnö på södra Gålö, längst in i Långgarnsviken, vars mynnig på norra Mysingen endast ligger 2 sjömil från våra bryggor. Där utanför breder hela Stockholms södra skärgård ut sig.

Mästaren är tillbaka

Dagens segling som avslutade vårsäsongen gick på en traditionell bana. Ut ur viken, ta pricken Stenskärsbank om styrbord för att sedan gå upp och runda Fjäderholmarna motsols, därefter åter ned till pricken Stenskärsbank (den här gången om barbord) för att sedan vända hem till målet vid båtklubben.
Dagen till ära gästades vi av en flerfaldig klubbmästare som innehar inte mindre än 8 inteckningar i klubbmästerskapet! Rolf Nordman var namnet, tidigare kallade vi honom bara Nordan. I dagens segling lockade Johan honom att vara rorsman i sin Wasa 31. Dagens byiga nordvästliga vindar var mycket besvärliga med mycket stora vindvrid och varierande styrka, från 2-3 upp till 7m/s. Vår vik (Långgarnsviken) var idag synnerligen besvärlig även för de mest garvade seglarna. Vann gjorde Team Nyppon som idag seglade med spinnaker. De fick drygt 50 sekunders marginal ned till tvåan Johan i sin Wasa 31, trea kom Nils i S30, fyra Team Lekberg i NF och femma Mats i Bavaria39. Trots bra insats av Nordan så räckte det inte riktigt till idag, bäst i familjen blev svärsonen Mattias i Team Nyppon. Kanske kommer Nordan att gasta fler gånger under året då familjens andra dotter med man också kommit till båtklubben (med en H-båt).

För våren måste det sammanfattningsvis sägas att föregående års ökning fortsätter, kul! Nu gäller det att fortsätta höstsäsongen på samma sätt. Resultatmässigt är dessutom detta ett av de mest öppna mästerskapet hittills då det är väldigt tätt med olika segrare för varje delsegling. Vem kommer att stå som mästare i höst?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *